Pazar tezgâhları cep yakıyor!
Başkan Yılmaz açıklamasında; ‘’Enflasyondaki artış başta esnafın ardından da halkın cebine yansıyor. Üretimin temel malzemesi olan tohum, benzin ve elektrikteki artışlar üreticiyi zor duruma düşürürken, esnafın satışını, halkımızın meyve, sebzeye ve ete ulaşımını engelliyor, emeklilerimizin boş pazar arabalarıyla evlerine dönmelerine neden oluyor. Kış aylarına hazırlık döneminin de başladığı bu süreçte emeklimiz “Biz üvey evlat mıyız? Memurlara zam yapılırken bizlere neden zam yapılmıyor! Bizler ne yiyelim ne içelim? Aldığımız 7500 TL maaş!” diye yakarıyor, boş Pazar arabalarıyla evlerinin yolunu tutuyor. Esnafımız ise satışların günden güne düştüğünü dile getiriyor.
SALÇA KAYNATMANIN BEDELİ 3 BİN 500 İLE 5 BİN TL ARALIĞINDA
Malumunuz kış dönemine hazırlık dediğimiz zaman mahalle aralarından sokaklara mis gibi kokusuyla yayılan salçanın bu yılki maliyeti kırmızı kapya biberin kilogram başı 25-30 TL, bursa domatesininse kilogram başı 6-8 TL olduğu mevcut dönemde salça kaynatmanın bedeli 3500-5000 TL aralığında halkımızın cebine yansıyor. Emeklimiz ise salça kaynatmayı hayal olarak görmekten vazgeçemiyor. Bunun yanında patates üretiminde ilk sırada yer alan Niğde’miz de 4 kilo patates 60 TL den satışa sunuluyor, esnafımızın cebine ise kilo başı 1 TL kazanç kalıyor. Emeklilerimiz “ Kasapların yanından dahi geçemiyoruz, etleri artık kasapların camından seyrediyoruz. Ancak Kurban Bayramından, Kurban Bayramına soframızda et görürsek görüyoruz” diyor. Birileri kış ayına hazırlık için mango görmemiş halkımıza kurutarak tasarruf yapın diye öğüt veriyor.
Buradan Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak yetkili kurum ve kuruluşlara çağrımızdır. Emeklilerimizin acilen hayat standartlarının düzeltilmesi adına en alt düzey emekli maaşının asgari düzey maaş aralığında düzenlenmesini, başta üreticilerimiz olmakla beraber halkımızın her kesimine maddi destek sağlanmasını talep ediyoruz.